Mijn passie delen

Leer mij beter kennen en ontdek hoe mijn passie voor natuurlijke therapieën, in het bijzonder aromatherapie, is ontstaan.
Rita_Van_Parys__mijn_passie_delen

Als kind was ik al enorm gefascineerd door bloemen, planten en vooral geuren. Ik kon uren spelen in mijn eigen tuinhuisje achter in de tuin. Het tuinhuisje was helemaal ingericht als kruidenwinkeltje. Ik droogde er bloemen en planten, maakte extracten en verzamelde er kleine flesjes parfum. Het stond vast: ik zou parfumeur worden.

Switch

Maar later kwam ik tot het besef dat een ‘neus’ worden niet echt een optie was. Ik was zeer geïnteresseerd in chemie en besloot om apotheker te worden. Na mijn studies reisde ik Oost – en West-Vlaanderen af als apotheker-plaatsvervanger. Ik kwam in vele apotheken en leerde op korte tijd heel veel bij. Dankzij apotheker Beatrijs D’Hooghe, uit Hertsberge, maakte ik kennis met complementaire therapieën. Ik leerde er de homeopathie, fytotherapie, Chinese kruiden, nutritherapie en jawel, ook de aromatherapie kennen.

Ontstaan van mijn passie

Doorheen de jaren groeide mijn interesse voor natuurlijke therapieën. Aromatherapie bleef op mijn pad komen. Via de yogalessen leerde ik Isabel Dobbelare kennen. Het is dankzij Isabel dat ik mij meer ging verdiepen in de kennis over aromatherapie. Ik bestudeerde boeken en volgde cursussen.

Groeien

In 2009 schreef ik mij in voor een cursus wetenschappelijke aromatherapie aan het Collège International d’Aromathérapie Dominique Baudoux. Een nieuwe wereld ging voor mij open en sindsdien heeft de wetenschappelijke aromatherapie mij niet meer losgelaten. De kennis over aromatherapie is onuitputtelijk en elke dag leer ik bij.

Carrièreswitch

Ik volgde mijn hart in 2013 en verliet de apotheek om voor een vooraanstaand Belgisch bedrijf te gaan werken gespecialiseerd in essentiële oliën, plantaardige oliën en afgewerkte producten op basis van essentiële oliën. Ik was er verantwoordelijk voor de opleidingen aan medewerkers van apotheken en biowinkels die de producten verdelen. Een zeer boeiende job, maar niet de gemakkelijkste. In Vlaanderen is de aromatherapie nog maar weinig gekend en in de apotheekwereld bijna niet. Ik werd geconfronteerd met heel veel scepticisme en dit komt door een gebrek aan kennis over de aromatherapie. Echt pionierswerk. Heel dankbaar voor de mooie ervaring verliet ik het bedrijf in het voorjaar en begon ik aan een nieuw hoofdstuk.

Waar mijn hart ligt

Graag wens ik mijn kennis te delen met iedereen met interesse voor essentiële oliën. Vandaag geef ik naast intensieve opleidingen wetenschappelijke aromatherapie ook workshops voor een juist gebruik van essentiële oliën voor allerlei ongemakken in het dagelijkse leven. Aromatherapie lijkt in de mode te zijn en overal zie je tips en tricks opduiken, maar helaas is de informatie niet altijd juist. Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk, maar het zijn geen zachte middelen en de aromatherapie is een heuse wetenschap.  Mijn motto is: ‘Kennis delen voor een juist gebruik van de essentiële oliën voor een optimale doeltreffendheid en in alle veiligheid’. Ik vertaal de wetenschap naar de praktijk.

Welkom in mijn wereld.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Rita Van Parys

Rita Van Parys

Rita Van Parys – apotheker, aromatoloog en clinical aromatherapist met een grote passie voor natuurlijke geneeswijzen en in het bijzonder aromatherapie.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Essentiële oliën

Essences versus essentiële oliën

Essences en essentiële oliën kunnen worden ingezet voor allerlei aandoeningen en ongemakken … Maar ken jij het verschil tussen de twee?