Wetenschappelijke aromatherapie

Wat houdt wetenschappelijke aromatherapie precies in? Ik leg de basisprincipes aan jullie uit.
wetenschappelijke_aromatherapie

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is het gebruik van essences en essentiële oliën afkomstig van aromatische planten voor het behoud en het bevorderen van de gezondheid van mensen, dieren en planten. Essences en essentiële oliën kunnen worden ingezet voor de meest uiteenlopende aandoeningen en ongemakken. Ze worden toegediend via de huid, oraal of door inhalatie.

Therapeutische werking

Het fundament van de wetenschappelijke aromatherapie is de relatie tussen de chemische structuur en de therapeutische werking. Essentiële oliën bevatten veel verschillende moleculen. Door de kennis van de chemische structuur van de moleculen kunnen we ze indelen in biochemische families met welbepaalde therapeutische eigenschappen en toxiciteit. Uit deze informatie kunnen we de indicaties van een essentiële olie afleiden alsook de voorzorgsmaatregelen bij het gebruik ervan.

Dimensies van essentiële oliën

Een essentiële olie heeft 3 dimensies: het is materie, maar geen levenloze materie. Essentiële oliën hebben een energie en electronenoverdracht komt tussen in metabole processen in het lichaam. De derde dimensie van een essentiële olie is de geur, psychosensoriële informatie … En geur doet iets met ons. Met geur kunnen we inwerkerken op het zenuwstelsel, het gedrag en de emoties.

Holistische therapie

Met dit in gedachten kunnen we stellen dat essentiële oliën niet alleen op fysiek vlak, maar ook op mentaal en emotioneel vlak een krachtige werking hebben. We kunnen spreken over een holistische therapie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Rita Van Parys

Rita Van Parys

Rita Van Parys – apotheker, aromatoloog en clinical aromatherapist met een grote passie voor natuurlijke geneeswijzen en in het bijzonder aromatherapie.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Essentiële oliën

Essences versus essentiële oliën

Essences en essentiële oliën kunnen worden ingezet voor allerlei aandoeningen en ongemakken … Maar ken jij het verschil tussen de twee?

Rita_Van_Parys__mijn_passie_delen

Mijn passie delen

Leer mij beter kennen en ontdek hoe mijn passie voor natuurlijke therapieën, in het bijzonder aromatherapie, is ontstaan.